the Benno Exchange Project


The Benno Exchange Project is een manier voor sponzen om elkaar te laten delen in hun muziekcollectie en -smaak.
Het is formeel ontstaan als een manier van Chris en Steffan om Hans eindelijk eens uit die 70's te sleuren en hem kennis te laten maken met muziek uit de 21e eeuw.
De naam Benno slaat op het bekende cd-rek van IKEA waarin ze allen hun muziek bewaren.
Nadat kleur werd bekend en de smaken duidelijk werden, werden er ook specials gemaakt, bestaande uit meerdere nummers van dezelfde uitvoerenden, of zelfs een bep vol van één groep.
Hieruit ontstonden thema-bep's, waarbij de muziekvorm of de titels/teksten met elkaar te maken hebben.

Maar eigenlijk is het concept al ouder. Mijn goede vriend Joost heeft misschien nooit van Benno's gehoord, maar stelt al lang cd's, en daarvoor ook cassetes, samen met liedjes die thematisch een geheel vormen. En toen ik een paar maanden mijn kamer had geruild met een vriend van mijn broer, kon ik het niet laten een cassette te maken met daarop de beste nummers van de beste elpee's. Hij bewaarde zijn vinyl in gele kisten.

Je vindt hieronder de samenstelling van de eerste bep's en pre-bep's.

Maar het project begin hiermee pas. Als alle sponzen meedoen ontstaat er een veel ruimer aanbod van mooie muziek en liefhebbers ervan. We kunnen meer thema's 'volmaken', want in je eentje is het vaak lastig een hele cd vol te krijgen met één thema. Een voorbeeld van zo'n collectieve bep is de speciale uitgave die we voor het huwelijk van Chris en Miranda hebben gemaakt. Het initiatief hiervoor werd genomen door David.
Binnenkort meer hoe we dit concreet kunnen gaan aanpakken!Chris:
de eerste echte BEP


Steffan:Hans:
liedjes over de zee, rivieren, schepen... bep waarvan twee verschillende versies bestaan


Gezamenlijk Spons Project:
speciale uitgave ter ere van de trouwerij van Chris & Miranda

Bep's avant la lettre:
zo kieze ik het zweerd almachtig dit wordt een vrolijk lied vrolijke liedjes om depressief van te worden de gele kisten van huub dijstelbloem